• Verzending binnen 1-5 werkdagen
  • 30% korting met de code STOPPEN30

Wat zijn zoetwaterparels?

Zoetwaterparels zijn een natuurproduct. Ze worden met name gekweekt in zoetwatermeren in Azië en Amerika. Hiervoor worden bepaalde mosselschelpen gebruikt, waarin heel kleine stukjes vreemd weefsel geïmplanteerd worden. Het mosselweefsel raakt hierdoor geïrriteerd. Als reactie hierop wordt het vreemde weefsel ingekapseld en in het zakje dat ontstaat wordt parelmoer aangemaakt. Omdat men dit op meerdere plaatsen doet, groeien er meerdere parels (tot enkele tientallen stuks) in een schelp.
Het duurt 10 maanden tot maximaal 6 jaar voordat de parels geoogst kunnen worden. Tijdens het groeien worden de parels steeds beter van kwaliteit en steeds ronder. Door deze manier van groeien heeft geen enkele parel exact dezelfde vorm. Dit is dan ook een eenvoudige manier om echte zoetwaterparels te onderscheiden van namaak!

Zoetwaterparels blijven lang mooi, maar zijn net als vrijwel alle sieraden gevoelig voor chemische stoffen zoals parfum, deodorant en haarlak. Doe sieraden daarom pas om nadat u dergelijke producten gebruikt heeft en spray nooit over het sieraad heen.